Vietnamesisk sprog og kulturVietnamesisk sprog
Vietnamesisk tales af ca. 77 millioner mennesker i Vietnam, svarende til ca. 90 % af befolkningen. I Vietnam bor tillige 54 forskellige etniske minoriteter med hver deres sprog. Vietnamesisk tilhører  Mon-Khmer grenen i den austro-asiatiske sprogfamilie. Andre Mon-Khmer sprog er Mon (Burma/Myanmar) og Khmer (Cambodia).  Nordvietnamesisk som det tales i Hanoi betragtes som det officielle sprog, hvorfra dialekterne i Sydvietnam og i Det centrale Vietnam afviger på nogle punkter.

Alfabet og udtale
Skriftsproget er dog ens i hele landet og som det eneste sprog i Østasien anvendes det latinske alfabet. Indtil 1910 anvendtes et tegn-baseret skriftsprog, der minder om de kinesiske tegn.
Det vietnamesiske alfabet består af 17 konsonanter og 12 vokaler. Vietnamesisk er et tonalt sprog, dvs. betoningen er afgørende for ordets betydning. I det officielle nordvietnamesiske sprog er der 6 forskellige toner, som vises med accenter. Vietnamesisk er et enstavelses sprog.

Vietnamesisk høflighed
Det er ikke så lige til at sige hej til hinanden på vietnamesisk. Brugen af personlige stedord er afhængig af alder, køn, ægteskabelig status, social status samt endelig af din relationen til den person, der hilses på.

Vietnam i Danmark
I Danmark bor der knap 14.000 mennesker med vietnamesisk baggrund (2011). Størstedelen kom til landet som bådflygtninge kort efter Vietnamkrigens afslutning i 1975, og størstedelen af de øvrige er familiesammenførte eller efterkommere af denne gruppe. Vietnamesernes kulturelle og uddannelsesmæssige baggrund har betydet at vietnameserne er meget velintegrerede i det danske samfund.

Dansk Vietnamesisk Forening er en venskabsforening til fremme af venskab og kulturel forståelse mellem Danmark og Vietnam. Den informerer om udviklingen i Vietnam via bladet VietNam ajour.

Vietnamesisk kurser
Vil du lære vietnamesisk? Du har interesse for vietnamesisk sprog og kultur, så må du også lære vietnamesisk.

Med Lær selv vietnamesisk kurser er det hurtigt og nemt at komme i gang med at lære vietnamesisk. 

Du kan finde et stort udvalg af vietnamesisk  kurser hos sprogbutik.dk. Kurserne er interaktive sprogkurser på CD-ROM til brug på PC. De fleste af sprogkurserne har ordlister i MP3 format som kan downloades på PDA, Palm eller iPod.

Køb et lær selv vietnamesisk sprogkursus og få vietnamesiskundervisning netop når du har tid, hjemme ved PC´en, eller på farten med en MP3 spiller. 

Det mest populære vietnamesisk  kursus er til absolutte begyndere og har over 100 forskellige hjælpesprog, så alle kan lære vietnamesisk.

Lær selv vietnamesiskkurser byder på varierede og interaktive indlæringsformer, det er både effektivt og underholdende og vietnamesiskundervisningen går som en leg. 

Der tilbydes vietnamesisk kurser på flere niveauer og til børn og voksne: Lær vietnamesisk  for begyndere, lær vietnamesisk for viderekomne, lær vietnamesisk  for forretningsfo

Lær vietnamesisk kurser til begyndere
Lær vietnamesisk kurser til viderekomne
Lær vietnamesisk kurser til forretningsfolk
Oversigt over alle vietnamesisk kurser i sprogbutik.dk

Dansk kurser til vietnamesisk talende
Til vietnamesisk talende som vil lære dansk findes der gode lær selv kurser i dansk til brug på PC og Mac med vietnamesisk  hjælpesprog til brug på PC og Mac.

Lær vietnamesisk


Meget populært vietnamesisk sprogkursus for absolutte begyndere. Her kommer du nemt igang med at lære vietnamesisk. Du lærer de vigtigste vietnamesiske ord og udtryk på en fornøjelig måde. Hjælp på dansk og 100 andre sprog.
Til PC og Mac.